Mladé Slovensky zdolali Nórky, udržali si nádej na postup na ME

11.01.2015 Celý región

Púchov 10. januára (TASR) - Slovenské volejbalistky do 18 rokov zvíťazili v sobotňajšom zápase kvalifikácie ME nad Nórskom 3:1. V druhom súboji E-skupiny kvalifikačného turnaja, ktorého dejiskom je Púchov, zdolali mladé kadetky Talianska súperky z Portugalska hladko 3:0.

Na ME do Bulharska (28. marca - 5. apríla 2015) postúpia víťazi a tri najlepšie tímy z druhých miest z ôsmich kvalifikačných skupín. Domáce Bulharky majú ako organizátor isté miesto, o ďalších 11 miesteniek bojuje celkovo 31 tímov.

V nedeľu sa zverenky trénera Ladislava Popeláša stretnú od 17.30 h s favorizovaným Talianskom. Na konte už majú popri triumfe nad Nórskom aj prehru s Portugalskom rovnakým pomerom setov 1:3. Ak chcú Slovenky pomýšľať na postup, musia Taliansko zdolať.

Výsledky:

E-skupina:

Nórsko - SLOVENSKO 1:3 (19, -16, -12, -10)
Zápas trval 82 minút.
Zostava Slovenska: Fričová, Šimková, Adamovičová, Sedláčková, Cigániková, libero Špaňková (Körmendyová, Ramajová, Veliká, Balcová, Stümpelová). Tréner: L. Popeláš.

Ladislav Popeláš, tréner SR (zdroj: www.svf.sk): "Prvý set a pol sme robili presný opak toho, čo sme sa dohodli na porade pred zápasom. Sám si to neviem vysvetliť, ale asi to bolo tým, že dievčatá strašne chceli vyhrať. Natrénované máme, boli sme od súperov lepší včera aj dnes, ale stále nám tam niečo chýba. Po sete a pol sme to zo seba striasli a hrali sme v podstate to, čo sme chceli. Set a pol bol hrozný, už som aj rozmýšľal kde robím chybu... Stále máme nádej, pretože aj keď sme prehrali set, Nórsko asi skončí posledné a výsledok s ním sa počítať nebude. Ak chceme Talianky poraziť, tak musíme podať heroický výkon a osobne si myslím, že sa to dá. Pokúsime sa dievčatá čo najlepšie naladiť, nezaťažíme ich taktickými úlohami, skúsime viac riskovať a možno budeme mať svoj deň."

Ďalšie výsledky:

Taliansko - Portugalsko 3:0 (20, 11, 13)

ďalší program:

nedeľa 11. januára:
15.00 h Portugalsko - Nórsko
17.30 h Taliansko - SR
 

Vyberte región